Διαμονή στον ασπρο ποταμο





SPONSORAS WEB TV


Ασπρος Ποταμός  Μακρύγιαλός Κρήτη - Ελλάδα
Τηλ:(0030)28430.51694
Φἀξ: (0030)28430.52292




Ο οικισμός είναι χτισμένος από φυσική πέτρα στη βουνοπλαγιά του Άσπρου Ποταμού και έχει θέα στο φαράγγι προς τους Πεύκους και το Λιβυκό Πέλαγος. 
Δίνει την αίσθηση ενός μικρού χωριού, καθώς μικρά λιθόστρωτα μονοπάτια οδηγούν στο κάθε οίκημα, το οποίο έχει την δική του μικρή αυλή.
Αποτελείται από 10 κατοικίες που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 5 άτομα (στούντιο, 1 ή 2 κρεβατοκάμαρες), χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα. 
Η κάθε μία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει απομόνωση, έχει μια μικρή βεράντα καθώς και τζάκι, κουζίνα και μπάνιο. 
Τα κρεβάτια είναι χτιστά παραδοσιακά, ενώ η διακόσμηση αποτελείται από παραδοσιακά έπιπλα και υφαντά, επιτυγχάνοντας έτσι μια αυθεντική εμπειρία της παραδοσιακής Κρήτης.
Επειδή είναι χτισμένο από πέτρα προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά τον χειμώνα. 

Προκειμένου να διατηρηθεί η παραδοσιακή ατμόσφαιρα αρχικά δεν υπήρχε καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, και για τον φωτισμό χρησιμοποιούνταν κεριά και λάμπες πετρελαίου.
Αργότερα, και με μεγάλο σεβασμό για το περιβάλλον, εγκαταστάθηκε ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό σύστημα το οποίο και κέρδισε το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για την Ελλάδα, και που παρέχει τώρα αρκετή ηλεκτρική ενέργεια ώστε να λειτουργεί ένα ψυγείο χαμηλής τάσης, ένα φως στο λουτρό σε κάθε σπίτι και δυο φώτα πανώ απο το προσκεφάλι των κρεβατιών.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές διαθέσιμες από το μικρό στούντιο για 1-2 άτομα, κατοικίες με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα που μπορούν να φιλοξενήσουν 2-3 άτομα και άλλες με 2 ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες για 4 ή 5 άτομα.

Δεδομένου ότι κάθε σπίτι έχει σχεδιαστεί χωριστά και επομένως όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, μπορείτε να συζητήσετε τις ακριβείς απαιτήσεις σας με τη Μυρτώ
Ο ξενώνας ενδείκνυται για την οργάνωση σεμιναρίων ζωγραφικής, Yoga, Tai chi κ.α


Ο οικισμός λειτουργεί όλο το χρόνο και διαθέτει parking.